20 березня представники Міністерства освіти та науки регіональної військової адміністрації Кіровоград брали участь у засіданні під головуванням заступника глави президентського офісу України Ірини Верошчук, присвячену питанням забезпечення продуктів для первинних шкіл початкових шкіл.

Фото: Yevhen Kotenko/ Ukrinform/ Future Publiving через Getty Images

Про це звіти Прес -служба відділу.

На зустрічі було обговорено результати нещодавньої зустрічі з розширення програми вільного шкільного харчування, а також внесення змін до наказів Міністерства освіти та науки України, які стосуються нормативної кількості кухарів та комунальних працівників.

Одним із важливих питань було нормалізація харчових режимів, що дозволить школам мати більше самостійності у визначенні часу сніданку та обіду для учнів.

Крім того, учасники розглянули зміни в санітарних правилах щодо використання свинячого м’яса, а також механізмів виписання невикористаних продуктів під час воєнного стану.

У регіоні Кіровоград, завдяки державному бюджету субсидію, понад 26 тис. Учнів початкових класів у 404 школах та філіях були забезпечені гарячою їжею.